Składniki: seler 20 dag marchewka 12 dag ziemniaki 20 dag pietruszka 8 dag jabłka 15 dag ogórki kwaszone 20 dag zielony groszek 5 dag jajka 3 sztuki sos majonezowy gotowy 30 dag sól pieprz Sposób przyrządzenia: Warzywa należy ugotować w skórce. Ogórki konserwowe i groszek należy odsączyć na sitku z zalewy. Jajka należy ugotować na…
Tag: pietruszka
Sałatki
Jarzynowa sałatka
by albertos • • 0 Comments
Zupy
Zupa puree z kaszy perłowej
by Sonia Szotek • • 0 Comments
Składniki: 200 g kaszy perłowej 1 marchewka 1 pietruszka ½ cebuli 6 łyżek masła 1 4/5 szkl. mleka 1,9 l wody sól Sposób wykonania: Kasze ugotować we wrzącej wodzie. W miedzy czasie posiekać warzywa, które przesmażyć na rozgrzanym maśle a potem ugotować. Następnie przetrzeć całość przez sito i rozprowadzić wywarem z pod warzyw. Zagotować i…
Ziemniaki
Ziemniaki duszone z warzywami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg ziemniaków • 1 marchewka • ½ pietruszki • 2 szkl. wody • ½ cebuli • 3 łyżki masła • 1 szkl. sosu śmietankowego • liść laurowy • łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Warzywa obrać i pokroić w kostkę po czym zalać je małą ilością wody. Ugotować pod przykryciem na małym…
Zupa fasolowa
Zupa z małży i fasoli
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 30 dag. ugotowanych małży 1/2 szklanki fasoli czerwonej 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 3 ziemniaki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 litra wywaru z mięsa sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Fasolę zamoczyć na kilka godzin w wodzie i ugotować. Marchew, pietruszkę i cebulę rozdrobnić i podsmażyć na oliwie.…