Składniki:
- seler 20 dag
- marchewka 12 dag
- ziemniaki 20 dag
- pietruszka 8 dag
- jabłka 15 dag
- ogórki kwaszone 20 dag
- zielony groszek 5 dag
- jajka 3 sztuki
- sos majonezowy gotowy 30 dag
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Warzywa należy ugotować w skórce. Ogórki konserwowe i groszek należy
odsączyć na sitku z zalewy. Jajka należy ugotować na twardo w lekko
osolonej wodzie. Po ostudzeniu marchew, pietruszkę, ziemniaki, selera
należy obrać ze skórki, a następnie pokroić w kostkę. Warzywa po
pokrojeniu wrzucić do salaterki, dodać pokrojone w kosteczkę ogórki
kwaszone i jabłko, następnie dodać zielony groszek. Doprawić do smaku
solą oraz pieprzem, wymieszać z sosem majonezowym. Po wyporcjowaniu
należy ozdobić cząstkami jajek ugotowanych na twardo.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos