Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone warzywa Oli

Składniki:

  • 3 marchewki
  • ½ selera korzeniowego
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • 2 pietruszki
  • por
  • pęczek szczypiorku
  • kieliszek wódki ryżowej
  • szczypta imbiru
  • 1 ½ łżki sosu sojowego
  • sól
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić w słupki, pora pokroić w talarki , szczypior posiekać a seler pokroić w cienkie paseczki.
    Wszystkie warzywa wrzucić do rondla z rozgrzanym olejem i trzymać na ogniu około 6-7 minut.
    Po tym czasie dodać alkohol razem z przyprawami.
    Całość wymieszać i jeszcze przez chwile gotować.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Olę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *