Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolowe kluski

 

Składniki:

  • 2 szkl. fasoli
  • ćwierć szkl. bulionu
  • ¾ szkl. mąki
  • jajko
  • 2 łyżeczki suszonego cząbru
  • sól

 

 

Sposób wykonania;
Fasolę zalać wrzącą wodą i odstawić na 3 godziny.
Po tym czasie wymienić wodę na świeżą i ugotować fasolę na miękko po czym ja odcedzić i zemleć w maszynce.
Następnie dodać do fasoli jajkom, mąka, bulion, cząber oraz sól  do smaku.
Całość dokładnie zagnieść.
Z powstałego ciasta uformować wałek, który pokroić na skośne kawałki.
Gotować kluski w osolonej wodzie około 5-7 minut.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kingę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *