Składniki: 1 duży płat pangi 35 dkg boczku wędzonego 1 cytryna pieprz, koper Sposób wykonania: Płat pangi myjemy osączamy na papierowym ręczniku. Tak przygotowany filet owijamy cienkimi plastrami boczku w sposób żeby jeden płat zachodził na drugi. Wkładamy do brytfanny i do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temp 180 st. C. 10-20 minut. Gotową rybę wykładamy…
Tag: pieczona
Kaczka
Kaczka w morelowej glazurze
by Oliwia Szafran • • 0 Comments
Kaczka
Pachnąca pomarańczą glazurowana kaczka z piekarnika
by Żaneta Tabor • • 0 Comments
Gęś
Gęś pieczona, faszerowana szynką
by Agata Truszkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 młoda gęś 50 dkg dobrej, pokrojonej w paski szynki 1 pokrojona w kostkę cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki majonezu sól, pieprz, mielony kminek do smaku Sposób przyrządzenia: Tuszkę dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na kilka godzin do lodówki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać cebulę, smażyć 3 minuty mieszając,…
Gęś
Gęś duszona w sosie śmietanowym
by Basia Pater • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg młodej gęsi 6 ziemniaków obranych, pokrojonych na ćwiartki 3 cebule, obrane, grubo pokrojone 3 pomidory, obrane ze skóry pokrojone w kostkę 2 szklanki bulionu mięsnego 1 szklanka śmietany kremowej olej Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną tuszkę gęsi podzielić na porcje, przyprawić, obrumienić na części oleju. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, dodać…