Składniki:
- 2 filety z tilapii
- sok z jednej cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- mąka
- sól, pieprz
Składniki: 4 filety z tilapii lub pangi 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i…
Składniki: 1,5 kg filetów z limendy sól, biały pieprz ½ łyżeczki wędzonej papryki oliwa 1 duża mandarynka 1 szklanka oliwek bez pestek 1 łyżeczka tartego imbiru grubo posiekana bazylia 1 łyżka białego wina Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem oraz wędzoną papryką. Mandarynkę dokładnie obrać ze skóry i błon, podzielić na…
Składniki: 6 filetów z pangi 6 średnich buraczków 1 pęczek zielonego koperku 2 łyżeczki suszonego tymianku 6 łyżek oliwy sok z 1 cytryny, kilka utłuczonych ziarenek kawy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Przyrządzić „ocet” kawowy. Pół szklanki soku z cytryny wymieszać z potłuczonymi ziarenkami kawy. Odstawić na 3-4 dni. Przecedzić i odlać do buteleczki.…
Składniki: 50 dkg wątróbki cielęcej lub wieprzowej 2 kwaśne jabłka 10 suszonych śliwek bez pestek 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób wykonania: Śliwki namoczyć we wrzątku na kilkanaście minut. Wątróbkę oczyścić z błon i żył, wypłakać, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm. Jabłka podzielić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki umieścić…