Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia w sosie maślano cytrynowym

Składniki:

 

  • 2 filety z tilapii
  • sok z jednej cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • mąka
  • sól, pieprz


 

Sposób przyrządzenia:
Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i olej. Smażyć obtoczone w mące filety po kilka minut z każdej strony. Na małej patelni rozpuścić resztę masła, dodać natkę pietruszki, sok cytrynowy, wymieszać. Usmażone ryby polać przygotowanym sosem i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *