Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce…
Tag: rybne z ryb
Listy
Tilapia w sosie cytrynowym
by Martyna • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z tilapii sok z jednej cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki masła 2 łyżki oleju mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki…
Listy
Pieczony filet z tilapii w pietruszce
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z tilapii lub pangi 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i…
Listy
Filet z pangi lub tilapii panierowany w ryżu
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z ryby 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek mąki olej Sos: 2 strąki papryki chili 5 łyżek jasnego sosu sojowego 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody Sposób przyrządzenia: Papryczki oczyścić, usunąć nasiona, pokroić. Blenderem zmiksować paprykę, sos sojowy, sok z…
Listy
Filet z tilapii w sosie ziołowym
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce…