Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi lub tilapii panierowany w ryżu

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryby
  • 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek mąki
  • olej
  • Sos:
  • 2 strąki papryki chili
  • 5 łyżek jasnego sosu sojowego
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki wody

    Sposób przyrządzenia:
    Papryczki oczyścić, usunąć nasiona, pokroić. Blenderem zmiksować paprykę, sos sojowy, sok z cytryny i wodę, odstawić. Filety rybne umyć i osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na kilkanaście minut. Tak przygotowaną rybę obtoczyć w mące, zamoczyć w zmiksowanym jajku i panierować w ryżu. Smażyć na dobrze nagrzanym oleju lekko rumieniąc. Podawać z przygotowanym sosem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *