Składniki:
- 450 g ryżu
- 6 łyżek masła
- 75 g startego parmezanu
- starta gałka muszkatołowa
- 75 g sera Fontina
- 75 g sera Gruyere
- 75g sera Provolone
Składniki:
Składniki:
Składniki: puszka zielonego groszku torebka ryżu 4 banany strąk czerwonej papryki 3 łyżki oliwy sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie obranego banan pokroić na plasterki, paprykę w paseczki a groszek odcedzić z zalewy. Wszystkie…
Składniki: puszka tuńczyka torebka ugotowanego ryżu puszka kukurydzy trochę posiekanej cebuli sol pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdzielić widelcem na mniejsze kawałki. Dodać go do ryżu razem z odsączoną z zalew y kukurydzą i posiekaną cebulą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 8 połówek gruszek małą puszka tuńczyka w oliwie 3/4 szklanki ryżu ugotowanego łyżeczka posiekanej zieleniny łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Gruszki pokroić na małe kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem i przełożyć wszytko do ryżu. Dodać jeszcze posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.