Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z tilapii w pikantnym sosie

Składniki:

  • 50 dkg filetów z tilapii lub pangi
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy
  • 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce do pieczenia, dokładnie posmarować masłem z przyprawami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *