Składniki: 600 g pieczarek ½ szkl. mąki 6 łyżek masła sól Sposób wykonania: Pieczarki obrać po czym pokroić je w plasterki, które oprószyć solą. Następnie obtoczyć je w mące i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, Usmażyć na miękko. Idealne jako dodatek do białego chleba. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Bogdan Kmita
Tag: pieczarki
Pomidory
Pomidory nadziewane grzybami
by Dominika Piega • • 0 Comments
Składniki: 6 pomidorów 4 szalotki 2 łyżki oliwy z oliwek ½ kg pieczarek 1 łyżeczka soli ¼ szkl. białego wina ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki pieprz 3 łyżki tartej bułki Sposób wykonania: Szalotki posiekać po czym przesmażyć je na 1 łyżce oliwy, wówczas dodać posiekane pieczarki i sól do smaku. Całość wymieszać i trzymać na…
Risotto
Risotto z pieczarkami, cebulą i czosnkiem
by ALicja Bugaj • • 0 Comments
Warzywa
Papryka nadziewana mięsnym farszem
by albertos • • 0 Comments
Pizza
Pizza salamandra
by Agata Bublewicz • • 0 Comments

Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 3 dag drożdży
- 1 łyżka roztopionego masła
- 3 – 4 łyżki oleju
- woda lub mleko (około 1 szklanki)
- sól, cukier (szczypta)
Farsz:
- 6 plasterków salami
- 500 g pieczarek
- 5 cebul
- 1 papryczka chiili ( najlepiej piri piri)
- 2 strąki papryki słodkiej
- oregano sól i pieprz lub przyprawa do pizzy
- 200 g sera
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki sosu pomidorowego




