Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza salamandra

Składniki:
Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 dag drożdży
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • 3 – 4 łyżki oleju
  • woda lub mleko (około 1 szklanki)
  • sól, cukier (szczypta)

Farsz:

  • 6 plasterków salami
  • 500 g pieczarek
  • 5 cebul
  • 1 papryczka chiili ( najlepiej piri piri)
  • 2 strąki papryki słodkiej
  • oregano sól i pieprz lub przyprawa do pizzy
  • 200 g sera
  • 2 ząbki czosnku  
  • 3 łyżki  sosu pomidorowego

Sposób przyrządzenia:

  1. Mąkę przesiać, zrobić rozczyn z drożdży z dodatkiem ciepłej wody lub mleka – około 1 szklanki (ma mieć nie za rzadką konsystencję). Dodać sól, cukier (szczypta), olej i roztopione masło, pozostawić do wyrośnięcia. Rozprowadzić przy pomocy oleju po blaszce. Cebule obrać pokroić drobno podsmażyć dodać obrane i pokrojone w paski pieczarki. Przyprawić czosnkiem, pieprzem i solą. 
  2. Paprykę przekroić wybrać pestki i  pokroić drobno w kostkę. Lekko podsmażyć. Papryczkę chilli pokroić w kosteczkę. Odrzucić pestki. 
  3. Na cieście układamy najpierw  sos pomidorowy, plastry salami. Pieczarki z cebulą oraz paprykę słodką i chilli. Posypujemy przyprawami. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia dodajemy starty ser na wierzch.  Podajemy z sosami. 

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez  Agatę Bublewicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *