Składniki: 400 g pieczarek oliwa sok z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Umyte pieczarki pokroić na cienkie plasterki po czym posolić i odstawić na 1 godz. Po tym czasie skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Doprawić do smaku pieprzem.
Tag: pieczarki
Wołowina
Medaliony w pietruszkowym sosie
by Wiktoria Jaszczuk • • 0 Comments
Składniki: 600 g cielęciny 300 g pieczarek ½ cebuli 3 łyżki oliwy z oliwek 40 g masła 4 łyżki śmietany 60 g pietruszki ½ kieliszka białego wina wytrawnego sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę pokroić na 4 porcje, które oprószyć solą oraz pieprzem i przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas zdjąć z patelni, wylać tłuszcz a wlać…
Cielęcina
Cielęcina z pieczarkami
by Julita Świniarska • • 0 Comments
Składniki: 500 g cielęciny 150 g pieczarek 2 cebule por łyżka oleju 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ¾ szkl. białego wytrawnego wina ½ szkl. bulionu 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki suszonego tymianku łyżeczka rozgniecionego czarnego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej sól łyżka koniaku 2-3 łyżki śmietany Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę i…
Sosy pieczarkowe
Sos pieczarkowy
by Anna Labuda • • 0 Comments
Tagliatelle
Tagliatelle z pieczarkami
by Ola Szewc • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula sól 400 g makaronu tagliatelle 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej papryki w proszku 250 ml bulionu 125 g kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym…