Składniki: 1 kg pieczarek 4 cebule 3 czerstwe kajzerki 1 szkl. mleka 4 jajka 2 czubate łyżki bułki tartej olej sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki zetrzeć na tarce po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. W między czasie posiekana cebulę również podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać ją do pieczarek razem z…
Tag: pieczarki
Drób
Skrzydełka w sosie pieczarkowo-cebulowym
by Karol Tobolski • • 0 Comments
Składniki: 6 skrzydełek 2 ząbki czosnku 5 ziarenek pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego liść laurowy kostka rosołowa ½ łyżeczki soli ¼ selera pietruszka ½ kg pieczarek 5 ziemniaków 2 marchewki 2 cebule 2 łyżki oleju Vegeta 2 łyżki śmietany Sposób wykonania: Skrzydełka zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, czosnek oraz sól i pieprz. Doprowadzić…
Indyk
Filet z piersi z indyka z makową kieszonką
by Paweł Wiktorski • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z indyka ½ kg pieczarek 2 cebule 4 jajka 6 suszonych fig 1 szklanka maku sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Mak opłukać, zalać wrzątkiem i gotować 15 minut. Odcedzić, dwukrotnie zmielić w maszynce. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić na małe kawałki. Figi pokroić na kawałki. Cebulę i pieczarki przesmażyć,…
Makarony
Makaron z serem i pieczarkami
by Brygida Zdun • • 0 Comments
Składniki: 300 g makaronu świderki 250 g sera pleśniowego 250 ml śmietany 600 g pieczarek 2 łyżki mąki 40 g masła 2 cebule pieprz vegeta Sposób wykonania: Makaron ugotować wedut opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle. Doprawić do smaku i dodać pokrojony ser. Podlać całość odrobiną…
Sałatki
Sałatka z selera pieczarkami
by Janina Iwaszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 selery 25 dag pieczarek 2 jabłka 3 jajka 2 łyżki orzechów włoskich sól pieprz cukier sok z cytryny ¼ szkl. majonezu Sposób wykonania: Selery ugotować po czym je odcedzić i zetrzeć na tarce. Następnie ugotowane jajka pokroić w kostkę a pieczarki w plasterki, podsmażyć je na patelni i razem z jakiem dodać do…