Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z serem i pieczarkami

Składniki:

  • 300 g makaronu świderki
  • 250 g sera pleśniowego
  • 250 ml śmietany
  • 600 g pieczarek
  • 2 łyżki mąki
  • 40 g masła
  • 2 cebule
  • pieprz
  • vegeta

    Sposób wykonania:

    1. Makaron ugotować wedut opisu na opakowaniu.
      W między czasie posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle.
      Doprawić do smaku i dodać pokrojony ser.
      Podlać całość odrobiną wody i trzymać na małym ogniu, aż ser się rozpuści.
      Na sam koniec sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
      Doprowadzić do wrzenia i polać ugotowany i odcedzony makaron.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *