Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 4 cebule
- 3 czerstwe kajzerki
- 1 szkl. mleka
- 4 jajka
- 2 czubate łyżki bułki tartej
- olej
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
- Pieczarki zetrzeć na tarce po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju.
W między czasie posiekana cebulę również podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać ją do pieczarek razem z namoczoną bułką oraz żółtkiem.
Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną pianę ora posiekaną natkę pietruszki, delikatnie połączyć.
Powstałą masę przelać do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozoranego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.