Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z pieczarek

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 4 cebule
  • 3 czerstwe kajzerki
  • 1 szkl. mleka
  • 4 jajka
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki zetrzeć na tarce po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju.
    W między czasie posiekana cebulę również podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać ją do pieczarek razem z namoczoną bułką oraz żółtkiem.
    Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną pianę ora posiekaną natkę pietruszki, delikatnie połączyć.
    Powstałą masę przelać do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozoranego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *