Składniki: 1 kurczak 25 dag pieczarek 2 jajka 1 cebula 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z kurczaka odciąć skrzydełka, szyję i kuper po czym oddzielić mięso od kości. Z mięsa uformować prostokątny płat, które oprószyć solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Następnie pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Jajka…
Tag: pieczarki
Sałatki
Sałatka z pomidorów z pęczakiem
by Basia Kiraga • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. pęczaku 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju 4 pieczarki 1 łyżeczka masła 2 pomidory natka pietruszki sól pieprz cytryna Sposób wykonania: Czosnek posiekać i razem z kasza przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas wlać 2 szklanki wrzątku. Dokładnie wymieszać id oprawić do smaku solą. Trzyma na małym ogniu cały czas mieszając aż kasza…
Sałatki
Sałatka z pieczarek i papryki
by Lidia Głuszak • • 0 Comments
Składniki: 400 g pieczarek 2 łyżki masła ½ czerwonej papryki sól pieprz curry natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na rozgrzanym maśle. W między czasie paprykę pokroić w kostkę i wymieszać z pieczarkami. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry. Na sam koniec posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.
Panga
Pyszny przysmak z pangi
by Izabella Sielicka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów pangi 30 dkg pieczarek 1 średni kalafior 40 dkg ugotowanej fasolki szparagowej 1 żółtko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła ½ szklanki oliwy sok z ½ cytryny ¼ szklanki bulionu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osuszyć pokroić na małe porcje, posolić i zostawić na…
Tilapia
Tilapia z pieczarkami
by Milena Lubas • • 0 Comments
Składniki: 1 kg tilapii 5 łyżeczek soku z cytryny 2 duże pory 2,5 szklanki wody 30 dkg pieczarek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety natrzeć solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę i wlać sok cytryny. Dodać rybę. Pory umyć , pozostawić białe części, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć…