Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta twarogowa Eli

Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 100 g żółtego sera 1 cebula 20 g chrzanu musztarda sól pierz mleko Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito a ser zetrzeć, wymieszać ze sobą. Następnie dodać musztardę, miękkie masło, starty chrzan oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać dodając odrobinę mleka i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.…

Pasta Weroniki ze śledziem

Składniki: 1 filet śledziowy 1 kromka chleba tostowego 1 cebula 1 jabłko pieprz 2 łyżki octu 3 łyżki oleju 1 jajko ugotowane na twardo garść posiekanej zieleniny: pietruszka, koperek itp. Sposób wykonania: Obrane jabłko i cebulę pokroić w kostkę po czym śledzia, namoczoną kromkę, jabłko oraz cebulę zemleć w maszynce, wówczas dodać olej, ocet. Całość…

Warzywna pasta

Składniki: 2-3 cebule 1 puszka pomidorów 50 dag ugotowanych ziemniaków 50 dag wędlin 3-4 kiszone ogórki ½ szkl. gęstej śmietany oliwa garść posiekanej zieleniny Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać rozgniecione pomidory razem z zalewą, trzymać na małym ogniu ok. 5 minut. W między czasie wędliny pokroić w kostkę i wrzucić…