Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta śledziowa z serem

Składniki: 4 filety śledziowe 80 g chleba 100 g mleka 80 g masła 80 g żółtego sera musztarda pieprz Sposób wykonania: Chleb namoczyć w mleku. W między czasie śledzie drobno pokroić po czym zemleć je razem z odciśniętym z mleka chlebem. Następnie dodać starty ser, musztardę oraz masło. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…

Pasta z szynki z jajem

Składniki: 150 g szynki łyżka musztardy jajko łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Jajko ugotować na twardo. W między czasie szynkę zemleć w maszynce. Następnie ugotowane i obrane jajko również zemleć i dodać do szynki. Dodać jeszcze musztardę oraz masło. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs…

Serowa pasta na ostro

Składniki: 200 g serka topionego 100 g żółtego sera 1 cebula 50 g konserwowej papryki 4 łyżki masła 5 łyżek mleka sól pierz Sposób wykonania: Żółty ser zetrzeć na tarce po czym dodać do niego topiony serek oraz masło. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Całość dokładnie wymieszać, dodając mleko. Doprawić do smaku solą oraz…

Pasta z sera topionego z sardynkami

Składniki: 300 g sera topionego 150 g sardynek w oleju 20 g cebuli sok z cytryny sól Sposób wykonania: Cebule posiekać i dodać do serka po czym dodać jeszcze rozdrobnione sardynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wanda

Wyśmienita pasta z grochu

Składniki: 1szkl. grochu 1 cebula 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Groch zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia gotować na małym ogniu. W między czasie posiekać cebule i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas dodać groch. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, odstawić do ostygnięcia. Następnie zemleć na…