Składniki: 300 g twarogu 100 g szynki 100 g masła 5 łyżek mleka sól Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito po czym dodać do niego miękkie roztarte masło. Następnie szynkę posiekać i dodać do twarogu razem z mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Tag: pasta
Pieczarki
Pasta z pieczarek
by Maja • • 0 Comments
Składniki: 50 dag pieczarek 3 małe cebulki 3 jajka cebula 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym udusić je na rozgrzanym oleju , wówczas zemleć je przez maszynkę razem z namoczonymi białkami. Następnie do poweselej masy dodać żółtka , dokładnie wmieszać i doprawić do smaku solą. A koniec dodać białka ubite na…
Przekąski
Kanapki z pastą fasolową z grzybami
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 300 g gotowanych grzybów 250 g gotowanej fasoli 1 jajko 1 szkl. majonezu 300 g białego chleba Sposób wykonania: Grzyby razem z fasolą zemleć w maszynce. Następnie jajko ugotować na twardo po czym je posiekać i dodać do fasolowo-grzybowej masy. Całość dokładnie wymieszać dodając posiekane jajko. Powstałą pastą posmarować kromki chleba.
Sery
Pasta twarogowa z chrzanem i jabłkiem
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 300 g twarogu 200 g jabłek 4 ugotowane żółtka 45 g chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Jabłka wstawić do piekarnika i upiec. Następnie przetrzeć je przez sito razem z twarogiem. Dodać jeszcze starty chrzan oraz przetarte żółtka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ryby
Pasta z sardynek z żółtym serem
by Ela • • 0 Comments
Składniki: puszka sardynek w oleju 80 g żółtego sera 80 g majonezu 40 g chrzanu 4 jajka 1 cytryna 4 łyżki masła sól Sposób wykonania: Do sardynek dodać masło i całość dokładnie rozetrzeć. Następnie dodać żółtka jaj przetarte przez sito, starty ser oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze białka jajek pokrojone w drobną…