Składniki: 2 wędzone makrele 2-3 cebulki 4 ogórki konserwowe 1 łyżka majonezu Sposób wykonania: Z ryb usunąć ości oraz skórki po czym mięso zmiksować. Następnie szczypior i dymki razem ze szczypiorem posiekać a ogórki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do ryby. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze majonez. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku…
Tag: pasta
Przekąski
Pasta drożdżowa
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 40 g smalcu 3 jajka 200 g drożdży natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebule obrać, posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym smalcu a następnie dodać pokruszone drożdże, zarumienić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać roztrzepane jaja. Mieszać do momentu aż jaja się zetną wówczas posypać posiekaną natką pietruszki.
Grzyby
Pasta grzybowa z serem
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 200 g świeżych grzybów 200 g twarogu 200 g żółtego sera 1/3 szkl. wywaru z grzybów 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania; Grzyby zalać woda i ugotować po czym odcedzić i zemleć w maszynce. Następnie wrzucić a patelnie z rozgrzanym masłem i podsmażyć. W między czasie twaróg przetrzeć przez sito, wówczas wymieszać…
Przekąski
Pasta ogórkowa
by Klaudia • • 0 Comments
Składniki: 1ogórek cebula 1-2 ząbki czosnku 3 małe papryczki kawałek konserwowego imbiru łyżka oliwy sok z 1 cytryny sól szczypta cukru Sposób wykonania: Ogórka obrać, pokroić, cebulę posiekać i całość zmiksować razem z czosnkiem, papryczkami oraz imbirem. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i wymieszać z olejem.
Sery
Twarogowa pasta z warzywami
by Zbigniew • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarogu 5 łyżek majonezu 50 g marchewki 100 g pomidorów 50 g rzodkiewki sól pieprz natka pietruszki sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę i rzodkiewkę zetrzeć na tarce a pomidory i natkę pietruszki posiekać. Następnie twaróg zetrzeć, wówczas dodać do niego majonez oraz warzywa. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem…