
Składniki:
- 4 kg. papryki
- pół litra octu
- 30 dag. miodu
- pół szklanki oliwy
- sol

Składniki: ½ kg agrestu 2 owoce kiwi ¾ l wody 10 dag cukru kawałek skórki cytrynowej ½ laski wanilii cukier Sposób przygotowania:Wodę z cukrem doprowadzić do wrzenia, wówczas wrzucić do niej agrest, skórkę z cytryny oraz wanilię, trzymać na ogniu do miękkości agrestu.W między czasie kiwi obrać, jedno przekroić na pół i wrzucić do agrestu…
Składniki: 5 parówek 4 ugotowane na twardo jajka pół opakowania serka topionego 2 łyżeczki musztardy szczypiorek Przygotowanie: Parówki i jajka pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać posiekany szczypiorek, musztardę i dokładnie wymieszać. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena