
Składniki:
- ser biały 100 g
- ser topiony 200 g
- masło 100 g
- koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
- sól
- pieprz

Składniki: ser biały twardy 20 dag masło 10 dag zielenina posiekana 3 łyżki jajka na twardo 3 sztuki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka po ugotowaniu na twardo i ostudzeniu należy posiekać bardzo drobniutko. Ser należy zetrzeć lub utrzeć (w zależności od jego twardości). Masło należy utrzeć za pomocą kulki i połączyć je z serem oraz…
Składniki: szprotki z puszki 30 dag masło 10 dag twarożek 30 dag szczypiorek posiekany 5 łyżeczek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Szprotki należy zemleć w maszynce, dodać do mich miękkie masło oraz twarożek i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec należy dodać posiekany bardzo drobno szczypiorek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Po wymieszaniu wstawić do…
Składniki: bryndza owcza 25 dag śmietana 10 dag cebula 3 dag ogórki korniszone 5 dag Sposób przyrządzenia Ser bryndza należy dokładnie utrzeć ze śmietaną. Ogórka korniszona należy bardzo drobno posiekać, podobnie cebulkę. Warzywa należy połączyć z rozdrobnionym serem, wszystko dokładnie wymieszać, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos…
Składniki: rokpol ser 10 dag twaróg 30 dag śmietana 3 łyżki kapary 3 łyżki czosnek 1 ząbek sok z cytryny 1 łyżka koperek 3 łyżki pomidory 2 sztuki sól pieprz świeże zioła Sposób przyrządzenia: Pomidory należy sparzyć w celu obrania ze skórki, następnie wyjąć z nich pestki i pokroić na drobno. Koperek należy bardzo drobno…