Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta rybna Ilony

Składniki: ryba wędzona 1 sztuka cebulka 1 sztuka jajko na twardo 2 sztuki sól pieprz ogórek konserwowy 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Mięso ryby wędzonej należy oddzielić od ości, włożyć je do miseczki i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotowane na twardo i ogórka konserwowego należy pokroić w drobną kosteczkę, dodać do ryby. Cebulkę należy bardzo drobno posiekać…

Pasta jajeczna domowa

Składniki: jajka na twardo 4 sztuki szczypiorek 1 łyżeczka cebulka 2 plasterki majonez 2 łyżeczki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka po ugotowaniu na twardo należy wystudzić i obrać ze skorupek, zmienić je, a następnie dodać do nich posiekany szczypiorek, cebulkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do pieczywa. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki…

Pasta chrzanowo- jajeczna

Składniki: chrzan 8-10 dag jajka na twardo 2 sztuki śmietana 3 łyżeczki sól pieprz ocet 5 kropelek Sposób przyrządzenia: Chrzan należy zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach, wrzucić do miseczki. Jajka po ugotowaniu na twardo należy obrać ze skorupek, posiekać drobno, wymieszać i utrzeć ze śmietaną, dodać do chrzanu, doprawić do smaku solą i…

Pasta z jajek Ilony

Składniki: • jajka 5 sztuk • cebula 1/2 sztuki • majonez 7 łyżek • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Cebule należy obrać, a następnie zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, podobnie jajko. Do cebuli i jajek należy dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku…

Pasta z sera żółtego z rzodkiewką

Składniki: ser edamski 15 dag rzodkiewka 1 pęczek jajka 2 sztuki majonez 2-3 łyżki pieprz sól natka pietruszki posiekana Sposób przyrządzenia: Ser edamski należy zetrzeć na tarce jarzynowej, przełożyć do miseczki i dodać do niego wcześniej ugotowane żółtko jaja oraz majonez. Rzodkiewkę należy umyć, obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę, następnie dodać do sera. Teraz…