Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z sera żółtego z rzodkiewką

Składniki:

  • ser edamski 15 dag
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • jajka 2 sztuki
  • majonez 2-3 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki posiekana

    Sposób przyrządzenia:
    Ser edamski należy zetrzeć na tarce jarzynowej, przełożyć do miseczki i
    dodać do niego wcześniej ugotowane żółtko jaja oraz majonez. Rzodkiewkę
    należy umyć, obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę, następnie dodać do
    sera. Teraz należy dodać posiekaną zielenię i przyprawić do smaku solą
    oraz pieprzem dokładnie mieszając.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *