Składniki: 200 g sera rokpol łyżka jogurtu 3 łyżki majonezu 5 kropli tabasco łyżka startego chrzanu cebula 100 g cieniutkich plasterków salami 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 5-6 korniszonów Sposób wykonania: Ser zmiksować z dodatkiem chrzanu, tabasco, majonezu jogurtu i cebuli. Następnie plasterki salami pokroić w paseczki, orzechy posiekać a korniszony pokroić w drobną kostkę.…
Tag: pasta
Jajka
Jajeczna pasta Oli
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 4 jaja 1yżka przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy 2 łyżka drobno posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu odrobina oliwy sól pieprz Sposób wykonania Jajka ugotowane na twardo drobno posiekać, dodać musztardę, przecier pomidorowy oraz oliwę i całość dokładnie utrzeć. Następnie dodać szczypiorek, majonez, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Pasta z rzeżuchy
by wiktoria • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mała cebula 100 g masła łyżeczka soku z cytryny sól biały pieprz szczypta cukru 4-5 łyżek posiekanej rzeżuchy Sposób wykonania Masło utrzeć na pianę razem z solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny po czym nie przerywając ucierania dodawać żółtka i cebulę startą na tarce. Następnie dodać drobno…
Jabłka
Pasta jabłkowa z selerem naciowym
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 2 winne jabłka 3 łodygi selera naciowego 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu szczypta cynamonu 2 łyżki kefiru sól pieprz Sposób wykonania:Jabłka obrać po czym zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny.Następnie selery obrać, drobno posiekać, połowę zmiksować z jabłkami, miodem, 2 łyżkami orzechów, cynamonem, kefirem,…
Grzyby
Pasta grzybowa z orzechami i twarogiem
by Ilona Malinowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g świeżych grzybów 200 g twarogu 100 g żółtego sera 3 łyżki orzechów włoskich ¼ szkl. wywaru grzybowego łyżka masła natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby ugotować po czym zemleć je w maszynce. Grzybową masę przesmażyć potem na rozgrzanym maśle. W między czasie żółty ser zetrzeć na tarce a twaróg przetrzeć…