Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta szynkowa z jajem

Składniki: 200 g wędzonej chudej szynki łyżka startej musztardy 2 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę razem z jajkiem zemleć w maszynce po czym dodać śmietanę oraz musztardę. Całość dokładnie zmiksować na jednolita masę. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Pasta z szynki, jajek i serka

Składniki: 150 g chudej szynki 1 jajko ugotowane na twardo 1 opakowanie serka czosnkowego sól pieprz 3-4 łyżki gęstego majonezu Sposób wykonania: Z jajka wyjąć żółtko, które utrzeć z dodatkiem serka, majonezu, soli i pieprzu. Następnie szynkę oraz białko posiekać w drobną kostkę i dodać do pasty. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Pasta szynkowa z jajem

Składniki: 200 g wędzonej chudej szynki łyżka ostrej musztardy 2 jajka ugotowane na twardo jajka 3-4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę razem z jajkami zemleć w maszynce. Następnie dodać do masy śmietanę oraz musztardę i całość dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.