Składniki: 200 g twarogu 4 łyżki gęstej śmietany 100 g rzodkiewek 4 łyżki posiekanego szczypiorku kawałek zielonego ogórka sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek obrać po czym pokroić go w kostkę, wówczas oprószyć go solą i odstawić na 15 minut aby puścił sok. W między czasie twaróg utrzeć z dodatkiem śmietany po czym dodać do niego…
Tag: pasta
Drób
Pasta z wątróbki z winem
by Karina Prus • • 0 Comments
Składniki: 200 g wątróbek drobiowych 150 g cebuli 4 łyżki masła 50 ml słodkiego wina sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas wlać wino i trzymać na ogniu do momentu, aż płyn odparuje. Następnie wątróbki przetrzeć przez sito. Cebulę posiekać po…
Sery
Pasta serowa gorgonzola z mascarpone
by Aniela Niedziela • • 0 Comments
Składniki: 100 g sera mascarpone 50 g sera gorgonzola 50 g masła 1 łyżeczka musztardy Sposób wykonania: Ser gorgonzola zetrzeć na tarce po czym dodać masło i dokładnie razem utrzeć. Następnie dodać musztardę i ser mascarpone. Nadal ucierać na jednolitą pastę.
Wędliny
Puszysta pasta z szynki
by Maja Korzeniowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g szynki konserwowej 100 g śmietanki 36% 2 łyżki majonezu 1 łyżka startego chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną pianę. Następnie posiekaną szynkę zmiksować razem z chrzanem, wówczas dodać ubitą śmietanę oraz majonez. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Pasta z czarnych oliwek z anchois i kaparami
by Katarzyna Wojtas • • 0 Comments
Składniki: 250 g czarnych oliwek 3 ząbki czosnku 4 filety anchois 3 łyżki kaparów 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Czosnek, kapary, oliwki oraz anchois pokroić na mniejsze kawałki po czym razem je zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.