Składniki: 8 dużych główek czosnku ½ szkl. oliwy z oliwek Sposób wykonania: Nie obrane główki czosnku poprzecinać w poprzek na pół po czym ułożyć go na blasze wysmarowanej oliwą z oliwek przecięciem do dołu. Przykryć dokładnie naczynie folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, piec ok. 10 min do miękkość czosnku. Miękki…
Tag: pasta
Cielęcina
Pasta z cielęciny z serem
by Michał M • • 0 Comments
Składniki: 200 g pieczonej cielęciny 50 g startego żółtego sera strąk czerwonej marynowanej papryki łyżka zielonego perzu sól pieprz szczypta czarnego pieprzu 3-4 łyżki majonezu Sposób wykonania: Mięso zemleć razem z serem w maszynce po czym doprawić do smaku solą oraz zielonym i czarnym pieprzem. Następnie dodać majonez i drobno posiekaną paprykę. Całość dokładnie wymieszać…
Kurczak
Pasta z wędzonego kurczaka
by Paulina L • • 0 Comments
Ryby
Pasta z sardynkami
by AnkA • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo puszka sardynek cebula sól pieprz 2-3 łyżki majonezu łyżka posiekanego szczypiorku łyżka posiekanej żółtej papryki łyka posiekanej czerwonej papryki Sposób wykonania: Sardynki rozgnieść widelcem po czym utrzeć razem żółtkami oraz majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie drobno posiekać białka, cebulę, papryki oraz szczypiorek i dodać do…
Owoce morza
Pasta krabowa
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: • 1 puszka karbów • 2 opakowania twarożku wiejskiego • 2-3 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanego szczypiorku • 2 łyżki soku z cytryny • 3 łyżki ketchupu • Sos tabasco • 1 łyżeczka sosu Worcester • 2-3 małe pomidorki • kilka gałązek koperku • sól Sposób wykonania: Obrany i posiekany czosnek utrzeć razem…

