Składniki: 30 dag filetów śledziowych jajka ugotowane na twardo ½ kostki margaryny ½ łyżeczki łagodnej papryki w proszku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka musztardy cebula łyżeczka cukru szczypta cukru Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na 2-3 godz. Po tym czasie odcedzić je, usunąć skórę oraz ości po czym filety zemleć w…
Tag: pasta
Jajka
Pasta z jajek
by Reneti • • 0 Comments
Pasta jest łatwa, szybka, uwielbiają ją dzieci i nie tylko… Składniki: jajka ugotowane na twardo majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Jajka drobno posiekać, najlepiej w blenderze. Posolić do smaku i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać majonez tak żeby uzyskać dość gęstą masę dającą się formować w kopczyki. Doskonałym dodatkiem…
Przekąski
Pasta z szynki
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szklanki drobno posiekanej szynki ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki drobno posiekanych ogórków marynowanych lub kiszonych 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki aby pasta „dojrzała” Znakomity dodatek do tostów, kanapek, sandwiczy. Pastę tą po dodaniu posiekanych żółtek można używać do faszerowania jajek…
Przetwory domowe
Prowansalska pasta z pomidorów
by Iza • • 0 Comments
Przekąski
Pasta twarogowa z wędzonym śledziem
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 50 dag twarogu 2 wędzone śledzie 1 łyżka oleju 4 łyżki śmietany 1 łyżka gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 cebula Sposób przyrządzenia: Śledzie obrać ze skórki, usunąć ości i kręgosłupy, drobno posiekać. Twaróg utrzeć na gładką masę z dodatkiem śmietany, dodać śledzie, przecier pomidorowy, musztardę, pokrojoną w kostkę i przesmażoną w oleju…

