Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledziowa pasta

Składniki:

  • 30 dag filetów śledziowych
  • jajka ugotowane na twardo
  • ½ kostki margaryny
  • ½ łyżeczki łagodnej papryki w proszku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka musztardy
  • cebula
  • łyżeczka cukru
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać wodą i odstawić na 2-3 godz.
    Po tym czasie odcedzić je, usunąć skórę oraz ości po czym filety zemleć w maszynce.
    Następnie obrane jajko drobno posiekać i utrzeć razem z margaryną, wówczas dodać śledzie i nie przerywać ucierania do uzyskania gładkiej pasty.
    Dodać do niej posiekaną natkę pietruszki , musztardę, posiekaną cebulę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem, pieprzem oraz papryką.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *