Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze śledzi i jaja

Składniki:

  • 30 dag filetów śledziowych
  • ½ szkl. mleka
  • 2 jajka

    Sos:

  • 2 jaja
  • cebula
  • łyżka margaryny
  • łyżka octu
  • cukier
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób  wykonania:
    Śledzie zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin.
    W między czasie cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanej margarynie.
    Następnie 2 jajka roztrzepać razem z octem, musztardą oraz cukrem, doprawić do smaku cukrem.
    2 pozostałe jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać.
    Namoczone śledzie odsączyć, ułożyć w salaterce, posypać posiekaną natką pietruszki oraz jajkiem i polać sosem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *