
Składniki:
-
- 30 dkg wątróbek z kurczaka
- 4 łyżki masła
- 2 małe cebule
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku

Składniki: ¼ kg sera białego kilka łyżek dobrej śmietany 2 łyżki posiekanego drobno koperku sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ser przekręcić przez maszynkę do mięsa, rozetrzeć ze śmietaną. Wymieszać pastę z drobno pokrojonym koperkiem, solą i pieprzem. Smaczny dodatek do pieczywa.
Składniki: 3-4 jaja 1 cebula 1,5 łyż. margaryny lub masła (miękkie) sól, pieprz majonez musztarda Sposób przyrządzenia: Rozetrzeć żółtka z masłem. Dodać pieprz i sól. Drobno pokroić białko z cebulką. Wymieszać, dodać majonez i musztardę. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata
Składniki: • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • 1 szklanka pokrojonego drobno selera naciowego • 1 szklanka posiekanej marchwi • 1 szklanka pokrojonego w kosteczkę pomidora • 1/4 szklanki posiekanej dymki • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, bez cukru • 2 łyżeczki majonezu • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu • tosty Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odsączyć…