Składniki: 1 kg filetów pangi 10 łyżek mąki 2 łyżeczki ostrej musztardy 1,5 szklanki piwa sok z jednej cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, cukier, pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na niewielkie porcje. Każdą porcję natrzeć solą, pieprzem,…
Tag: panga
Panga
Filet z pangi w zielonym sosie
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i…
Panga
Lekkostrawne pulpety z pangi
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Zupa rybna
Zupa rybna z pangi
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi 2 duże cebule 3 cukinie 2-3 ząbki czosnku ½ kg ziemniaków sok z jednej cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę kroimy w małe kawałeczki, cebulę kroimy w talarki. Ziemniaki, cukinię kroimy w paseczki. Wszystkie składniki wrzucamy do dużego garnka. Czosnek dodajemy w całości, zalewamy wodą ,przyprawiamy solą i pieprzem…
Panga
Panga w pomidorach
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi 2 cebule 2 puszki pomidorów 6 jajek sól, pieprz, olej zioła, tymianek i estragon Sposób przyrządzenia: Pangę dokładnie płuczemy i osaczamy na papierowym ręczniku, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy uprzedni posiekaną na drobno cebulę i pomidory z puszki. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Z białek…