Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekkostrawne pulpety z pangi

Składniki:

  • 1 kg pangi
  • 2-3 jajka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 2 cebule
  • sól, pieprz do smaku
     

Sposób przyrządzenia:
Rybę dokładnie umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Całość zmielić w maszynce. Do tak przygotowanej masy wbijamy jajka, dodajemy tartą bułkę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. W głębokim garnku gotujemy wodę z dodatkiem bulionu w kostce. Formujemy okrągłe kotleciki i gotujemy około 10-15 minut. Dobrze smakują z ryżem i z pikantnymi dodatkami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *