Składniki:
- 1 ½ kg pangi
- 2 cebule
- sok z cytryny
- sól, cukier
- 1 paczka rodzynek
- 3 goździki
- 10 dkg ciastek pierników
- 1 liść laurowy
Składniki:
Składniki: 6 filetów z pangi 3 kromki chleba 6 łyżek chrzanu pęczek zielonej pietruszki pęczek zielonego koperku 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety myjemy i osączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy uprzednio zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Koperek i pietruszkę myjemy, osączamy, drobniutko siekamy. Miąższ chleba kroimy w kostkę. Mieszamy z chrzanem…
Składniki: ½ kg pangi 1 marchewka 1 pietruszka 1 por biała część kawałek selera 1 cebula liść laurowy sól, pieprz, ziele angielskie 4 jajka 1 cytryna masło Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą. Z włoszczyzny i przypraw ugotować wywar, dodać sok z cytryny. Rybę zalać przygotowanym wywarem, ugotować i ostudzić. Ugotować…