Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w pomidorach

Składniki:

  • 1 kg pangi
  • 2 cebule
  • 2 puszki pomidorów
  • 6 jajek
  • sól, pieprz, olej
  • zioła, tymianek i estragon

    Sposób przyrządzenia:
    Pangę dokładnie płuczemy i osaczamy na papierowym ręczniku, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy uprzedni posiekaną na drobno cebulę i pomidory z puszki. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę i też dodajemy do masy, delikatnie mieszając, dodajemy rybę, ponownie mieszamy. Masę wykładamy do  żaroodpornego naczynia. Pieczemy aż masa się zetnie. Wykładamy na półmisek kroimy w plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *