Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: orzechy włoskie

Ziemniaki z twarożkiem i orzechami

Składniki: 8 ziemniaków 50 dag twarogu 4 łyżki śmietany 10 dag orzechów włoskich 1 ogórek natka pietruszki sól ziołowa pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Z każdej połówki wydrążyć miąższ . Następnie do twarogu dodać śmietanę, posiekane orzechy oraz posiekanego ogórka. Całość wymieszać…

Panga lub tilapia w sosie orzechowym

Składniki: 50 dkg filetów z ryby ½ szklanki tartej bułki 1 jajko 3 ząbki czosnku 15 dkg obranych orzechów włoskich 3 łyżki soku cytrynowego 3 łyżki nasion granatu sól, pieprz, papryka do smaku garść posiekanej naci pietruszki Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. W miseczce zmiksować jajko. Porcje ryby moczyć w jajku,…

Wołowina duszona w czerwonej kapuście

Składniki: 30 dkg wołowiny pieczeniowej 25 dkg czerwonej kapusty 10 dkg oczyszczonych orzechów włoskich 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oliwy 1 łyżka drobno posiekanego czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy 2 łyżki pokrojonej drobno dymki Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę, dodać sos sojowy, odstawić na 5…

Sernik z truskawkami

Składniki: 200 g herbatników 100 g masła 50 g orzechów włoskich 500 g tłustego białego sera 150 g orzechów włoskich skórka starta z pomarańczy łyżeczka żelatyny ½ szkl. śmietanki kremówki pomarańcza 1 szkl. cukru pudru kieliszek likieru pomarańczowego cukier waniliowy 500 g truskawek Sposób wykonania: Herbatniki pokruszyć po czym wymieszać je z roztopionym masłem oraz…