Składniki:
- 2 szkl. mąki pszennej
- 1 ½ szkl. cukru
- 4 jajka
- 4 winne jabłka
- 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
- ¼ szkl. oleju
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki tłuszczu
- 2 łyżki bułki tartej
Składniki: 2 szklanki jogurtu naturalnego 1 litr zimnej wody najlepiej /niegazowana/ 2 ząbki czosnku 1 długi zielony ogórek 1 łyżka orzechów nerkowca 1 łyżka orzechów włoskich pęczek koperku 1 łyżka posiekanej mięty sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zielony ogórek kroimy w bardzo drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę, orzechy grubo mielimy. Do dużej szklanej…
Składniki: 15 dag orzechów włoskich 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki likiery grand marnier 8 brzoskwiń 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki cukru Sposób wykonania: Orzechy zalać likierem oraz sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. W miedzy czasie obrane brzoskwinie zmiksować po czym dodać orzechy i jeszcze raz zmiksować. Doprawić do smaku cukrem…
Składniki: 1 opakowanie twarożku 5 dag rokforu kilka orzechów włoskich Sposób wykonania: Rokfor rozgnieść widelcem po czym dodać do twarożku. Całość dokładnie wymieszać i pokończyć z posiekanymi orzechami.