Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z twarożkiem i orzechami

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • 50 dag twarogu
  • 4 łyżki śmietany
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 1 ogórek
  • natka pietruszki
  • sól ziołowa
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Z każdej połówki wydrążyć miąższ .
    Następnie do twarogu dodać śmietanę, posiekane orzechy oraz posiekanego ogórka.
    Całość wymieszać i doprawić.
    Farszem napełnić połówki ziemniaków, które posypać jeszcze posiekana natka pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *