Składniki:
- 1 królik /około 1,5 kg/
- 3 łyżki białego wytrawnego wina
- 3 łyżki ostrej musztardy
- 2 łyżki oliwy
- ½ szklanki śmietany
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 6 piersi z kurczaka 5 kwaśnych jabłek 2 łyżki dżemu z pomarańczy 3 łyżki koniaku lub Brendy 1 łyżeczka ostrej musztardy ½ szklanki bulionu drobiowego 3 łyżki smalcu sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi umyć osączyć i natrzeć solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym natłuszczonym olejem lub smalcem, włożyć piersi . Polać…
Składniki: 3 filety z piersi kurczaka 4ząbki czosnku 2 torebki ryżu 1 duża drobno posiekana cebula 4-5 łyżek oliwy z oliwek 2 szklanki wody 10 dkg prażonych migdałów pęczek natki pietruszki pęczek natki kolendry pęczek szczypiorku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć w niej kurczaka.…
Składniki: 2 piersi z indyka 2 łyżki powideł śliwkowych 5 łyżek oliwy 4 łyżki octu balsamicznego 35 dkg śliwek węgierek/mrożonki/ pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 2 kostki cebulowe Sposób przyrządzenia: Powidła wymieszać z 1 łyżką octu balsamicznego i 2 łyżkami oliwy. Mięso umyć, osuszyć i posmarować przygotowaną mieszanką, oprószyć solą i pieprzem, odstawić do…