Składniki: 1 słoiczek zielonych szparagów w zalewie 100 g wędzonego łososia 500 g makaronu tagliatelle 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryn 100 ml słodkiej śmietanki 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie łososia pokroić w kostkę i przesmażyć go na oliwie…
Tag: na obiad
Zupa Gulaszowa
Zupa gulaszowa na wołowinie
by Tomasz Łopaciński • • 0 Comments
Ryż
Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami
by Krzysztof Maik • • 0 Comments
Składniki: 10 jabłek 1/3 szklanki ryżu 2 łyżeczki rodzynek 1 pierś kurczaka kilka suszonych śliwek szklanka łuskanych orzechów włoskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, odciąć wierzchy od strony ogonków i usunąć gniazda nasienne. Rodzynki namoczyć, ryż ugotować na sypko, pierś kurczaka ugotować, drobno pokroić. Śliwki i orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać doprawić…
Zupy
Zupa z ziemniaków i marchwi
by Kinga Szczyrba • • 0 Comments
Składniki: 4 ziemniaki 2 marchewki 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki vegeta maggi sól pieprz Sposób wykonania: Obrane ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę po czym zalać je wodą. Doprawić do smaku Vegetą i trzymać na małym ogniu około 30 minut. W między czasie do mięsa wbić jajka i…
Zupy
Zupa warzywna z boczniakami
by Aneta Białczak • • 0 Comments
Składniki: 75 dkg grzybów/boczniaki/ 1 seler 4 cebule 4 marchewki 3 pietruszki 1 puszka groszku konserwowego kawałek świeżego imbiru /ok. 5-6 cm/ 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 litry bulionu drobiowego sos sojowy natka pietruszki pieprz, sól do smaku oliwa do smażenia Sposób przyrządzenia: Groszek osączyć. Boczniaki oczyścić umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki.…

