Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa na wołowinie

 

Składniki:

  • 40 dag mięsa wołowego na gulasz
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 papryki
  • 2 cebule
  • 2 ziemniaki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 kostki rosołowe
  • olej
  • papryka mielona
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • śmietana
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym mięso wyjąć a na tym samym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Następnie dodać słodką paprykę i zalać całość gorącym bulionem.
Wymieszać i zalać mięso, dodać jeszcze liść laurowy, ziele angielskie ora majeranek.
Trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
Po 30 minutach gotowania wrzucić jeszcze pokrojone  kostkę papryki, ziemniaki oraz pomidory.
Na koniec doprawić do smaku solą, papryką i śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *