Składniki:
- 40 dag mięsa wołowego na gulasz
- 1 puszka pomidorów
- 3 papryki
- 2 cebule
- 2 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 2 kostki rosołowe
- olej
- papryka mielona
- listek laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- śmietana
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym mięso wyjąć a na tym samym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Następnie dodać słodką paprykę i zalać całość gorącym bulionem.
Wymieszać i zalać mięso, dodać jeszcze liść laurowy, ziele angielskie ora majeranek.
Trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
Po 30 minutach gotowania wrzucić jeszcze pokrojone kostkę papryki, ziemniaki oraz pomidory.
Na koniec doprawić do smaku solą, papryką i śmietaną.