Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z ziemniaków i marchwi

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • natka pietruszki
  • vegeta
  • maggi
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę po czym zalać je wodą.
    Doprawić do smaku Vegetą i trzymać na małym ogniu około 30 minut.
    W między czasie do mięsa wbić jajka i dodać bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku maggi.
    Z powstałej masy formować kuleczki, które gotować we wrzątku około 5 minut.
    Po tym czasie odcedzić i dodać do zupy.
    Całość jeszcze chwilę gotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *