Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Steki cielęce z natką pietruszki

Składniki: 6 sznycli szynki cielęcej Marynata: 5 ząbków czosnku skórka strata z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka startego imbiru 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso lekko zbić tłuczkiem i posmarować marynatą. Odstawić na pól godziny pod przykryciem w chłodne miejsce, Po…

Żeberka jagnięce z rusztu

Składniki: 1 kg żeberek jagnięcych Marynata: 6 łyżek oliwy sok z cytryny 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych listków oregano sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Następnie żeberka pokroić na porcję i włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym…

Ryż z krewetkami i groszkiem

Składniki: 35 dag ugotowanego ryżu 10 dag groszku 5 dag gotowanej szynki 5 dag krewetek 1 dymka 2 jajka 1 łyżka sosu sojowego olej arachidowy Sposób wykonania: Jajka roztrzepać po czym wylać je na rozgrzany olej i smażyć aż się zetną i powstanie cieniutki omlet, wówczas pokroić go w paski. Następnie na rozgrzanym oleju podsmażyć…