Składniki:
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1 duży korzeń chrzanu
- sól, cukier
- sok z cytryny, lub kwasek cytrynowy
Składniki: mała puszka koncentratu pomidorowego 10 dag szynki 10 dag majonezu 1 łyżeczka musztardy 3 dag cebuli papryka w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Do przecieru pomidorowego dodać musztardę oraz majonez. Całość dokładnie utrzeć aby powstała gładka masa po czym dodać posiekaną cebulę oraz drobno pokrojoną szynkę. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem…
Składniki: 3 łyżki ostrej musztardy 2-3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 3-4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę. Ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Dzięki tej marynacie skórka jest chrupiąca i podkreśla znakomicie aromat mięsa który używamy do pieczenia.
Składniki: 1 kg filetów pangi 10 łyżek mąki 2 łyżeczki ostrej musztardy 1,5 szklanki piwa sok z jednej cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, cukier, pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na niewielkie porcje. Każdą porcję natrzeć solą, pieprzem,…
Składniki: 10 sznycli z kurczaka 4 łyżki ostrej musztardy 15 dkg ziaren słonecznika 6 łyżek oleju mielona ostra papryka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Słonecznik zmielić w młynku, wymieszać z papryką, solą i pieprzem, doprawić musztardą. Kotlety umyć osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem. Gotowe nasmarować olejem i sosem musztardowym. Piec w piekarniku lub…