Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: migdały

Ciasto na „zimno”

Składniki: 1 paczka płatków migdałowych   2 śmietany 1 cukier waniliowy 1 czekolada mleczna posiekana w drobne ale nie małe "kosteczki" 1 paczka bezów [kolorowe będą najlepsze]  drobno pokruszonych, oraz kilka całych na przybranie Sposób wykonania: Migdały uprażyć na patelni i wystudzić Następnie śmietanę i cukier ubić. Wszystko wymieszać delikatnie, wlać do formy lub tortownicy, udekorować…

Ciasteczka z migdałami Ilony

Składniki: migdały blanszowane 3,5 szklanki cukier puder 1/2 szklanki jajka 2 sztuki okruchy chleba 1/3 szklanki miód 1/3 szklanki Sposób przyrządzenia:Na początku należy rozdrobnić migdały w robocie kuchennym niewielkąilością cukru. Później połączyć pozostały cukier z jajkami, bardzoostrożnie ucierając do uzyskania białej, gęstej, kremowej masy.Po tym należy dodać zmielone migdały i okruchy chleba i bardzo dobrzewymieszać.…

Gwiazdki cynamonowe

 Składniki: 6 białek 500 g cukru pudru 600 g  zmielonych migdałów 1 czubata łyżka cynamonu starta skórka z 1/2 cytryny 1 łyżka galaretki jabłkowej lub agrestowej cukier do posypania deski Przygotowanie:Białka ubijać ze szczyptą soli, dodając cukier puder. Pianę z białek ubijać kolejne 10 minut na najwyższych obrotach miksera. Odłożyć 5 łyżek masy białkowej.Migdały wymieszać z…

Jabłka w szlafroczkach

Składniki: 4 jabłka 250 g francuskiego ciasta żółtko 2 łyżki mleka 50g migdałów pokrojonych w pałeczki 4 łyżki syropu klonowego Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozwałkowujemy. Wykrawamy 4 kwadraty i 4 krążki. Na środku kwadratu układamy obrane wydrążone jabłko (wypełnione migdałami i syropem). Składamy po przekątnej. Rogi zlepiamy, Przykrywamy krążkiem. Powierzchnię posmarować żółtkiem zmiksowanym z mlekiem.…