Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w szlafroczkach

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 250 g francuskiego ciasta
  • żółtko
  • 2 łyżki mleka
  • 50g migdałów pokrojonych w pałeczki
  • 4 łyżki syropu klonowego

    Sposób wykonania:
    Ciasto francuskie rozwałkowujemy. Wykrawamy 4 kwadraty i 4 krążki. Na środku kwadratu układamy obrane wydrążone jabłko (wypełnione migdałami i syropem). Składamy po przekątnej. Rogi zlepiamy, Przykrywamy krążkiem. Powierzchnię posmarować żółtkiem zmiksowanym z mlekiem. jabłka piec 10 min w 200st.C.
    Następnie zmniejszamy temperaturę do 180stC i pieczemy następne 10 min.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez jessica

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *