Składniki:
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 50 g krojonych migdałów
- 2 łyżki startego sera pecorino
- 2 łyżki oleju
- ½ suszonej papryczki chili
- 125 ml bulionu
- 400 g makaronu (rodzaj według uznania)
- sól
Składniki: 500 g brokułów sól 250 g tortellini 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 250 ml śmietany 1 szczypta cukru 200 g płatków migdałowych Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki a łodygę pokroić w kostkę po czym zalać je osoloną wodą. Gotować około 10 minut po tym czasie odcedzić. Następnie ugotować tortellini według przepisu na…
Składniki: 250 g ryżu 2 łyżki masła 700 ml mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g maku 100 ml miodu 4 łyżki rodzynek 2 łyżki migdałów Sposób wykonania: Mak zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut po czym go odcedzić i zemleć 2 razy. Następnie ryż przesmażyć na rozgrzanym maśle. W między czasie mleko zagotować…
Składniki: 1 ½ szkl. słodkich migdałów 25 sztuk gorzkich migdałów 12 łyżek miękkiego masła 1 szkl. cukru 3 jajka 1-2 łyżki śmietanki mąką ½ łyżki masła Sposób wykonania: Masło utrzeć do białości. Następnie migdały zemleć i wymieszać z masłem. Dodać jeszcze jajka, cukier, 2 łyżki śmietany oraz mąkę ( powinno być jej tyle aby ciasto…